Retkipaikka täyttää 10 vuotta! Juhlavuonna tarjoamme lukijoille etuja, muistelemme upeaa polkuamme ja unelmoimme laajenemisesta

”On ollut uskomatonta seurata kuinka se, joka lähti vain pienenä omana blogina liikkeelle, on kasvanut suureksi instituutioksi Suomessa. Toimijaksi, joka innostaa valtavaa ihmismäärää lähtemään luontoon”, pohtii Retkipaikan kymmenen vuotta sitten perustanut Antti Huttunen. Kymmenessä vuodessa on ehtinyt tapahtua valtavasti: yhden miehen blogista on kehittynyt yhteisö, johon kuuluu yli sata kirjoittavaa retkeilijää ja useita työntekijöitä. Retkipaikan työpöytä on siirtynyt Huttusen kotitalon vintiltä Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltian tiloihin Nuuksioon. Retkipaikka ei enää pelkästään esittele hienoja retkikohteita netissä, vaan myös opastaa ihmisiä luontoon, vuokraa ja myy retkivarusteita, järjestää tapahtumia ja elämyksiä sekä julkaisee kirjoja. Olemme saaneet seurata ja edesauttaa sitä, kuinka suomalaiset ovat yksi toisensa jälkeen rakastuneet retkeilyyn ja löytäneet oman tapansa nauttia luonnosta.

Nyt kerromme juhlavuotemme suunnitelmat sekä Retkipaikan tarinan!

Juhlavuosi 2022 – tätä kaikkea on luvassa

Retkipaikka täyttää ensimmäisen kerran pyöreitä, ja juhlimme sitä iloisina ja ylpeinä kuluneesta taipaleesta. Retkipaikan virallinen syntymäpäivä on tänään, 12. helmikuuta, mutta vietämme juhlia hieman tuonnempana, kevään ollessa kukkeimmillaan.

– Juhlimme Retkipaikan syntymäpäiviä toukokuussa Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltiassa. Tapahtuman suunnittelu on täydessä käynnissä ja haluamme järjestää hienon päivän kaikille kävijöille sekä Retkipaikan tiimiläisille, joita ilman tätä kaikkea ei olisi, Huttunen lupaa.

Jotain hauskaa on kuitenkin luvassa jo ennen sitä!

– Verkkokauppaamme on tulossa erilaisia etuja, järjestämme rajattuina päivinä alennusmyyntejä ja jaamme alekoodeja, Huttunen vinkkaa.

Lisäksi kevään aikana yleisölle tutuksi tehdään uusi Retkipaikka Klubi, jonka jäseneksi kuka tahansa on mitä lämpimimmin tervetullut.

– Klubilaiset saavat kuukausittaisen klubikirjeen, joka sisältää ajankohtaisia etuja sekä vinkkejä kauden retkeilyyn. Klubilaiset saavat ensimmäisten joukossa tiedot Retkipaikan tulevista kursseista ja tapahtumista ja pääsevät siten varaamaan paikkansa kursseilta ja opastetuilta retkiltä etunenässä, Huttunen paljastaa.

Juhlavuoden kunniaksi olemme avanneet Retkipaikkaan myös Kerro toiveesi -sivun, jonne lukijamme pääsevät kertomaan ovat toiveensa niin juttuaiheita kuin esimerkiksi järjestämiämme kursseja ja työpajojakin koskien.

Kaikesta edellä mainitusta on luvassa paljon lisätietoa Retkipaikan kevään aikana, ja jutun lopusta löydät vielä lisää tulevaisuuden suunnitelmiamme. Mutta sitä ennen, peruutetaanpa hieman – tai oikeastaan peräti yli 10 vuotta – ja muistellaan, mistä tämä kaikki on saanut alkunsa!

Heikki Sulanderin ansiokkaasti kuvaama ja muokkaama kuva Retkipaikan tiimiläisistä Retkelle-messuilla vuonna 2019. Taustalla Antti Huttunen.

Retkipaikan tarina

Huttunen perusti oman bloginsa jo vuonna 2010. Jonkin aikaa se oli varsin tavallinen yhden ihmisen retkiblogi, jonne aika ajoin ilmestyi tarinoita retkiltä, lyhyitä havaintoja ja ajatelmia, jotka elivät maamme kauniiden vuodenaikojen ja niiden mukanaan tuomien tunnelmien mukaan.

Toisille lähteminen on sitä, että jättää jotain taakseen. Toisille sitä, että edessä avautuu jotain uutta, jonka haluaa ehdottomasti kokea. Minulle se on tuota jälkimmäistä. Seikkailu, joka syntyy siitä kun rakastaa karttoja, kuvia, kameraa ja rauhaa. Tämä puolestaan on alku pitkälle tarinalle, lopun elämän mittaiselle reissulle ja sarjalle monenlaisia retkiä luonnonihmeistä korpimaille, kalavesille ja sienimetsään. Kuljen sinne minne nokka sattuu näyttämään ja tuuli kuljettamaan, unohdettuihin, ohittuihin, salattuihin ja löytämättömiin paikkoihin. Katsotaan mihin tämä polku vie. Tervetuloa mukaan!” Tästä ajatelmasta alkoi Retkipaikan taival, jonka tunnelmallisia ja innoittavia polkuja on nyt kuljettu jo kymmenen vuotta. Helmikuun kuulas ja kylmä sää oli hetkeä aiemmin luonut taivaalle haloilmiöitä kirkkaana paistavan auringon kehäksi, ja niitä katsellessaan Antti Huttunen oli tehnyt päätöksen perustaa blogi, joka innostaa ihmisiä luontoon kokemaan sen ihmeet ja nauttimaan sen luomasta hyvästä olosta.

Antti Huttunen, Retkipaikan ihkaensimmäinen julkaisu, 9.5.2010

Pari vuotta myöhemmin, kevättalvella 2012, Huttunen oli jäsennellyt mietteissään sen, mitä blogiltaan halusi. Enemmän ihmisiä ja yhteisöllisyyttä, enemmän tarinoita, tasaiseen tahtiin uusia esiteltyjä kohteita, tarinoita halki Suomen. Näkyvyyttä Suomen luontokohteille ja mukaan retkeilijöitä, jotka saisivat sivuston kautta retkitarinansa tallennettua, julki ja jaettua suurelle yleisölle. Kaikki saman katon alle niin, että lukijan on helppo sukeltaa pää edellä Suomen retkipaikkojen maailmaan ja löytää jatkuvasti uutta ja kiehtovaa, jotain sellaista, jota syntyy vastustamaton houkutus lähteä itsekin tutkimaan. Sivusto sai nykyisen nimensä, Retkipaikka syntyi.

– Kun nimi ’Retkipaikka’ ilmestyi päähäni, tiesin heti, että se se on. Sen nimen haluan sivustolle antaa, Huttunen muistaa.

Ensimmäistä julkaisua oli seurannut jo hiljalleen joukko uusia. Ne olivat debyyttipostausta konkreettisempia kohde-esittelyitä: Nepperin luola, Meerlammen lippaluola, Grottberget, Suonenjoen Karhukivi… Kukin artikkeli kertoi kohteesta ytimekkäästi muutamalla rivillä. Esittelytekstin ja kuvien lisäksi mukana oli jotain muutakin lukijan kannalta todella olennaista: karttalinkki kohteeseen ja tarkat koordinaatit.

– Halusin alusta saakka tehdä lukijalle mahdollisimman matalan kynnyksen lähteä kokemaan nämä paikat itse. Karttalinkki oli siinä tosi tärkeä, Huttunen sanoo.

Antti Huttunen

Joitakin vuosia myöhemmin Retkipaikka sai oman karttansa, josta siellä esiteltyjä satoja kohteita pystyi selailemaan myös kartalta käsin.

Alussa Huttunen esitteli käymiään kohteita harvakseltaan. Mukaan pääsi paikkoja hänen kotiseudultaan Suonenjoelta, sekä lähiluonnostaan Uudeltamaalta. Sitten hän alkoi kutsua mukaan muitakin ihmisiä Retkipaikkaa tekemään. Huhtikuussa 2012 Jussi Judin julkaisi ensimmäisen juttunsa, Tourujoen koskikaran. Tarinat alkoivat saada hiljalleen myös lisää pituutta.

”Puolen tuntia tästä elämästä nautiskeltua herähti hymy kummallakin repunkantajalla molempiin poskiin ja poskista silmiä myöten naaman kautta sisään. Koskikara se siellä rantavedessä seisoskeli ja sirputti. Uppeluksiin sukelti toukan perässä kun nälkä yllätti ja eikun takasin kivelle tai oksalle laulelemaan. Kerta kaikkiaan on sympaattinen otus löytänyt tähänkin jokipahaseen. Mikä mahtaa olla tuon valkean rinnan merkitys tuollakin elukalla? Eipä kauaa tarvinnut koskikarankaan yksin matoja kaivaa, kun jo lensi toinen paikalle.”

Jussi Judin, ote artikkelista Tourujoen koskikara, 5.4.2012

Pian Judinin liityttyä mukaan tiimi alkoi kasvaa kiihtyvää tahtia. Omia retki- ja luontokertomuksiaan ja -pohdintojaan liittyivät vielä vuoden 2012 aikana kertomaan Harri Leino, Juha Huttunen, Amir Näveri, Olli Korhonen, Janne Pyykkö, Markus Lehteinen, Hannu Rönty, Mikko Lehtonen, Tuomo Jalkanen ja Upe Nykänen. Jokaisella oli omat kiinnostuksen kohteensa, mikä muotoili rikkaan tyylin Retkipaikan yhä vuolaammaksi käyvälle tarinavirralle; kertomuksissa tehtiin suuria ja pieniä havaintoja luonnosta ja eläimistä, tutkittiin historiallisia kohteita, varjostettiin karhuja, melottiin, käveltiin ja tutustuttiin luoliin. Osa kirjoittajista keskittyi kertomaan faktoja, osa fiiliksiä, jokainen yhtä kaikki innostamaan muitakin ihmisiä luontoon ja erilaisten kohteiden äärelle.

Tästä muodostui Retkipaikan tyyli ja tapa, joka pätee yhä tänä päivänä: jokainen tiimiläinen kertoo retkistään ja luonnosta siitä näkökulmasta ja sillä tyylillä, mikä juuri itselle on luonnollisin. Tilaa on niin pienille yksittäisille ajatuksille ja luontohavainnoille kuin erittäin kattavillekin reissureportaaseille ja juttusarjoille, tarkoille historiallisille vuosiluvuille, tieteellisille selityksille kuin leppeään tai syvälliseen tunnelmointiinkin.

Tervetuloa Retkipaikan maailmaan! Jussi Judinin toteuttama video vuodelta 2017.

Retkeilijöiden laaja kirjo on rikkaus

Vuosien mittaan Retkipaikan tiimiläisten määrä on kasvanut valtavaksi – kurkkaapa Me teemme Retkipaikkaa -sivua. Joukkomme kattaa jo yli sata taitavaa kirjoittajaa ja kuvaajaa, joilla on palo kertoa retkistään muillekin. Työkseen valtaosa väestä tekee jotain aivan muuta, mutta vapaa-ajalla retket kutsuvat ja niistä kirjoitellaan Retkipaikkaan lukijoiden iloksi ja hyödyksi. Retkipaikka on toteuttanut aika-ajoin myös kaupallisia juttuyhteistöitä esimerkiksi eri kuntien ja kaupunkien kanssa.

– Olen saanut Retkipaikan kautta tutustua ihan mahtaviin tyyppeihin. On ollut upeaa nähdä tiimin kasvu sekä se, että Retkipaikka on jollakin lailla myötävaikuttanut myös monen ihmisen uraan ja elämään. Muutamat tiimiläisistämme ovat avullamme tai kauttamme työllistyneet esimerkiksi luonto- tai matkailualalle, Huttunen kertoo.

Vuonna 2015 Huttusen avuksi Kittilästä käsin Retkipaikkaa etänä päätoimittamaan tullut Jonna Saari pitää arvokkaana sitä, että Retkipaikassa on laaja skaala erilaisia retkeilijöitä aina lastenvaunujen kanssa kulkevista pikkulasten vanhemmista kansallispuistokeräilijöihin sekä luontopolkufaneista erämaavaeltajiin.

– Retkeily on paljon enemmän kuin repun tai rinkan pakkaamista oppikirjan mukaan. Se on odotuksia, unelmia ja suunnitelmia, fiilistelyä, lähdön ja paluun hetkiä, vaihtuvia sääolosuhteita, hyvää ja huonoa tuuria, käytöstapoja ja antoisia oppeja, luontohavaintoja, mukavia ja epämukavia hetkiä, tosi suuria ja ihan pieniä seikkailuja, joskus ylitsepursuavaa onnea, joskus pettymyksiäkin, Saari luonnehtii.

– Minusta on ihanaa ja tärkeää, että Retkipaikan tarinoissa jokainen saa kertoa omista tavoistaan nauttia luonnosta ja jakaa erilaisia retkihetkiään kaikessa kirjossaan. Jotta saisimme mahdollisimman monet löytämään luonnon elämäänsä, pidän olennaisena, että Retkipaikan jutut puhuttelevat konkareiden lisäksi myös ensikertalaisia ja aloittelijoita sekä kaikkia heitäkin, joille vaativat retket eivät syystä tai toisesta ole mahdollisia, mutta joille jo oma lähimetsä voi tarjota runsaasti hyvinvointia, kun vain lähtee sen kokemaan, Saari sanoo.

Hän muistuttaa, että jokainen luontohetki on arvokas, koettiin se sitten kotikaupungin puistossa tai Koilliskairan erämaassa.

– Minusta on tärkeää ja arvokasta viestiä, että niin kauan kuin retkeillään vastuullisesti, ei ole väärää tapaa retkeillä. Ja pienimmistäkin retkihetkistä saa ja kannattaa iloita suuresti!

Retkipaikka lukuina

166 tekijää

3492 artikkelia

48 689 kuvaa

Juttuja luettu yli 32 miljoonaa kertaa

Vuosittain 1,2 miljoonaa eri käyttäjää

Yli 91 500 Instagram-seuraajaa

Facebook-ryhmässä yli 53 000 jäsentä

Yli 30 000 myytyä kirjaa

15 jaksoa Metsien kätkemä -televisiosarjaa Yle Areenassa

1 pääkonttori, Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltia

Loikka netistä fyysiseen maailmaan

Vuonna 2017 tiimiin liittyi Karoliina Säkö. Hän loikkasi Retkipaikka-laivaan ajankohtana, jolloin se alkoi puskea kohti aivan uudenlaisia tuulia.

– Olin mukana Retkipaikan järjestämillä Retkelle-messuilla, jossa tykkäsin kaikesta ja halusin tehdä kaikkea. Minulla oli erä- ja luonto-oppaan koulutus käynnissä ja matkailualan tutkinto jo käytynä, ja vaihdoimme Antin kanssa ajatuksia esimerkiksi hänen keksimästään Wine in the Woods -viinitasting-ideasta, Säkö muistelee.

Helmikuussa 2019 hän aloitti työt Retkipaikan palvelupäällikkönä ja tuottajana.

– Aloin opastaa asiakkaita ja suunnittelemaan elämystuotteita. Aloitimme Antin kanssa tämän aivan nollasta. Intohimoni on suunnitella elämyksiä sen pohjalta, että mikä kaikki olisi kivaa ja kiinnostavaa. Haluan uskoa, että itselläni on säilynyt lapsenomainen ihmettely maailmaa kohtaan ja näen kuinka omituinen, hullu, kiehtova ja kaunis maailmamme on. Minulle kantavia voimia ovat elämänilo ja kokemuksellisuus. Sitä kaikkea haluan tuoda ihmisille työssäni palan kerrallaan, Säkö kertoo.

Tällä hetkellä Säköllä on työn alla Suomeen sijoittuva seikkailuja ja elämyksiä esittelevä Retkipaikan kirja, joka innostaa kokemaan Suomen ainutlaatuisuuden erilaisten ohjattujen ja omatoimisten elämysten kautta kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Hänen suunnitelmissaan on ottaa haltuunsa myös Retkipaikan englanninkielinen sisarsivusto, Finland, naturally.

– Haluan tehdä siitä Suomen parhaan kansainvälisen luontomatkailusivuston ja palvelutarjoajan. Rakastan itse kansainvälisyyttä ja arvostan sitä, että on paikka josta voi laadukkaasti, luotettavasti, kestävästi ja luontoarvoja kunnioittaen löytää ja varata elämyksiä joiden kautta saa kokea paikallista luontoa. Se on minulle rakas työmaa.

Wine in the Dark Woods kuuluu Retkipaikan järjestämiin, Antin ja Karoliinan ideoimiin elämyksiin. Kuvassa vasemmalla eräsommelieeri Tero Pullinen.

Retkipaikan virstanpylväitä vuosien varrelta

2015, 2019 & 2020: Retkipaikka-kirjasarja

Ensimmäisen kerran Retkipaikka hyppäsi netin ulkopuoliseen formaattiin, kun Retkipaikka – Seikkailuja Suomen luonnossa -kirja ilmestyi vuonna 2015. Kirjan toimittivat yhdessä Touko Kauppinen ja Antti Huttunen. Vuonna 2019 ilmestyi Retkipaikka – Uudet seikkailut ja vuonna 2020 maisemateemainen Retkipaikka – Seikkailuja kauneimmissa maisemissa. Nämä kirjat toimitti Jonna Saari, ja kaikki kolme kustansi Karttakeskus.

Kaikissa Retkipaikka-kirjoissa esitellään 80 eri kohdetta Suomesta. Jokainen kohde esitellään kuvin ja sanoin sekä tietysti kartan kera. Kertojina jokaisessa teoksessa on koko joukko retkipaikkalaisia, joiden tarinoihin kirjan sisällöt perustuvat. Kirjat ovat saavuttaneet suursuosion, ja vuonna Uudet seikkailut nousi jopa Suomen myydyimpien tietokirjojen listalle vuonna 2020. Lisäksi ensimmäisen kirjan kannessa oleva, sittemmin myös Metsien kätkemä -televisiosarjassa nähty Paavolan tammi on saavuttanut suorastaan ikonisen retkikohteen aseman ja noussut eräänlaiseksi Retkipaikan tunnukseksi.

2016 & 2018: Metsien kätkemä

Kesäkuussa 2016 päivänvalon näki Retkipaikan ihkaoma televisiosarja, Metsien kätkemä. Yle Ykkösellä nähty ja edelleen Yle Areenasta löytyvä sarja sai poikkeuksellisessa visuaalisuudessaan ja tunnelmallisuudessaan katsojat haukkomaan henkeään, ja jo alkutunnus musiikkeineen ja upeine maisemineen oli monelle tarpeeksi nostattamaan ihon ihastuksesta kananlihalle. Voit katsoa ykköskauden trailerin alta.

– Metsien kätkemän kautta pääsin työkseni kokemaan valtavan määrän taianomaisia hetkiä luonnossa. Revontulia Termisvaaran laella huikeassa paukkupakkasessa, lämmin kesäaamu saaristossa kun aurinko kultaa maailman, tai kun sain Hitonhaudalla kuulla Tuomas Rounakarin soittoa ja seurata Julma-Ölkyn laella Miikka Vanhapihan väenuskoista rituaalia, Huttunen muistelee.

Sarjaa on kuvattu kaksi kautta juontajinaan Antti Huttunen ja Reetta Ranta. He ovat vierailleet muun muassa Saaristomeren salaisuuksien äärellä, Kainuun korpimailla, myyttisellä Kolilla, Lapin mahtiseidoilla, revontulten valaisemassa Kilpisjärven erämaassa, Hämeen Härkätiellä sekä maailman luontopääkaupungissa, Helsingissä. Sarjan vieraissa nähtiin jonkin verran myös Retkipaikan tiimiläisiä, kuten Monni Himari Bengtskärin majakalla ja Becky Hastings Lemmenjoella.

Metsien kätkemä on myyty lukuisiin maihin ja formaatti peräti Australiaan saakka. Australialaista Metsien kätkemää on voinut seurata tänä talvena Yleltä.

2016–: Finland, naturally

Vuonna 2016 Retkipaikan voimin alettiin tuottaa sisältöä myös englanniksi. Finland, naturally -sivusto sai alkunsa, ja siellä on julkaistu toistaiseksi lähes 200 englanninkielistä retkitarinaa Suomesta.

2018–: Retkelle-messut

Jyväskylän Paviljongissa toistaiseksi kolmesti järjestetyt Retkelle-messut saivat alkunsa tiimiläisemme ja Rinkkaputki-blogia emännöineen Anne Sulanderin ideasta. Sulander halusi luoda tapahtuman, joka rohkaisisi jokaista ottamaan sen kenties vielä puuttuvan ensimmäisen askeleen luontoon, ja siinä hän todella onnistui! Annen johdolla Retkelle-messuista luotiin aloittelijoiden ja konkareiden luonteva ja rento kohtaamispaikka, jossa tarjolla oli runsaasti mielenkiintoisia puhujia – upea kattaus muun muassa taitavia tiimiläisiämme – sekä antoisa mahdollisuus kysyä ja keskustella retkeilyn mahdollisuuksista sekä varusteista.

Joonas Talka ja Jaska Halttunen ovat olleet Retkelle-messuilla kertomassa pyöräretkeilystä. Kuva: Heikki Sulander

2019–: Wine in the Woods

Metsässä järjestettävä Wine in the Woods -viinitasting näki jylhän lehvästön läpi siivilöityvän päivänvalon kesällä 2019. Huttunen oli päättänyt toteuttaa unelmansa luonnon ja viinien yhdistämisestä elämyksellisellä tavalla, ja kaikkien onneksi hänen tiensä kohtasivat paitsi tuotetta suunnittelemaan tulleen Karoliina Säkön, myös eräsommelieeri Tero Pullisen kanssa. Tastingissa maistellaan eurooppalaisia, tarkasti valikoituja luomuviinejä suomalaisen metsän sylissä. Elämykseen voi tulla niin yksin, ystävän kanssa kuin ryhmänäkin. Pullinen on valinnut viinit sopimaan täydellisesti juuri ympäröivään miljööseen, ja hän tarjoilee maisteltavien viinien seurana myös itse kehittämiään Touch Wild -villiruokatuotteita, joiden suomalaisen luonnon maut täydentävät elämystä ja viinien makuja. 

Wine in the Woods pääsi Hungry for Finland -kilpailun finalistien joukkoon heti aloituskesänään, ja vuonna 2021 se sai kilpailussa kunniamaininnan. Tasting on laajentunut moneen eri suuntaan: elämyksiä järjestetään nykyään Nuuksion ohella myös Hotelli Punkaharjulla, minkä lisäksi päivänvalossa järjestettävän tastingin vaihtoehdoksi on tullut iltahämärässä järjestettävä Wine in the Dark Woods sekä oluttasting Beer in the Woods, jonka sommelierina toimii Anikó Lehtinen.

2020: Haltiasta Retkipaikan tukikohta

Keväällä 2020 Metsähallitus valitsi Retkipaikan Suomen Luontokeskus Haltian palvelutoiminnan kumppaniksi. Haltia sijaitsee Nuuksion Pitkäjärven rannalla Espoossa, kansallispuiston rajan tuntumassa ja laajan retkeilyreitistön solmukohdassa. Metsähallituksen valinnan myötä Haltian retkeilyneuvonta ja asiakaspalvelu, myymälä, näyttelyopastustoiminta, tapahtumatuotanto sekä kokoustoiminnan organisointi siirtyivät Retkipaikalle.

Tällä uusien tuulien suurella portilla Retkipaikka sai ihkaoikean tukikohdan ja loisteliaat puitteet toimintansa kehittämiseen. Lisäksi työntekijämäärä kasvoi muutaman hengen tehotiimistä kokonaisen joukkueen kokoiseen, vielä entistäkin huomattavasti tehokkaampaan supertiimiin. Hartioiden hurjasti levennyttyä Retkipaikan toimintaa laajennettiin muun muassa monipuolisten elämysten, kurssien ja retkien järjestämiseen sekä tila- ja varustevuokraukseen. Mutta tästä lisää seuraavassa kappaleessa!

Retkipaikka & Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltia

Nuuksiontie 84, Espoo

Haltia.com

Haltia, joka mahtavana massiivipuurakennuksena jylhällä paikalla järven rantarinteessä on nähtävyys jo itsessään, on nykyään siis Retkipaikan tukikohta. Ja miten hieno se onkaan, HUHHUH! Haltia on avattu yleisölle vuonna 2013 ja se palvelee koko Suomen luontokeskuksena.

Rakennus sijaitsee Nuuksion Pitkäjärven rannalla, itse asiassa linnuntietä vain kilometrin päässä Meerlammen lippaluolasta, josta eräs Huttusen ensimmäisistä retkiblogijutuista koskaan kertoi! Kolmas, jos tarkkoja ollaan. Juttu löytyy tästä. Saari on sittemmin päivittänyt artikkelia pikkiriikkisen, sillä silloin kun se alun perin julkaistiin, oli Haltia kutakuinkin vasta pilkkeenä arkkitehti Rainer Mahlamäen silmäkulmassa.

Haltiassa – ja Haltiasta käsin – työntekijämme ja yhteistyökumppanimme tarjoavat retkeilyneuvontaa sekä järjestävät erilaisia ohjattuja tapahtumia lähimaastossa. Kevään 2022 ohjelmassa ovat muun muassa ohjatut lumikenkäretket, yön yli -retkeilyn peruskurssi, koiravaelluskurssi sekä talviretkeilykurssi. Kuuntelemme herkällä korvalla toiveita koskien esimerkiksi sitä, millaisiin kursseihin, retkiin ja työpajoihin asiakkaamme haluaisivat osallistua. Kannattaa siis kertoa toiveensa!

Retkipaikan kursseja alkuvuonna 2022

Joukkueemme Haltiassa

Haltia kätkee sisäänsä lähes koko joukkueemme pelikentät, jotka tosin tuon tuostakin laajenevat myös rakennuksen ulkopuolelle Nuuksion upeaan luontoon. Karoliina vastaa myynnistä ja aktiviteeteista ja työskentelee Haltiasta käsin myös eräoppaana. Palvelupäällikkömme Laura Hokka on pistämätön tekijä myynnin ja varustevuokraamon jouhevassa toiminnassa. Asiakaspalvelijamme Jaana Muhonen vastaa koululaisten sujuvista ja antoisista opastetuista vierailuista Haltian näyttelyissä ja tuo Haltian toimintaan myös ihanan ripauksen kulttuuri-intohimoa. Mari Valtonen vastaa Haltian myymälästä, jonka Museoliitto valitsi Vuoden Museokaupaksi 2021! Mari hoitaa myös someviestintää ja asiakaspalvelua, toimii eräoppaana ja on toimittanut keväällä 2022 ilmestyvän uuden Nuuksio-retkioppaan yhdessä Jonnan kanssa. Eräoppaamme Joel Pyykkönen on kiinnostunut tarinoista ja suomalaisesta mytologiasta ja johdattaa ihmisiä luontoon näiden kiehtovien näkökulmien voimin. Tuulia Ukonkivi työskentelee asiakaspalvelussa ja opastaa asiakkaita luonnon antimien pariin tarinallisella ulottuvuudella, ja Essi Kärpijoki toimii asiakaspalvelun lisäksi myös graafikkonamme!

Haltian kätköistä löytyy timanttisen tiimimme, vaikuttavien näyttelyiden ja varustevuokraamon lisäksi muun muassa palkittu myymälämme!

Sananen tulevaisuudesta juhlavuonna ja sen jälkeen

Retkipaikan suunnitelmiin kuuluu kehittää palveluitaan fyysisessä maailmassa entistä laajemmiksi.

Kurssitarjontaa Nuuksion alueella on aikomus laajentaa jatkuvasti. Jo tässä kuussa järjestettävä talviretkeilykurssi toteutetaan yleisön toiveesta – toiveita alkoi sadella lumien humpsahdettua Nuuksioon lopulta lähes metrin paksuudelta! Retkipaikan yhteistyökumppanina toimiva eräopaspariskunta Maarit ja Harri Jääskeläinen johdattavat kurssilaiset talvisessa luonnossa retkeilyn ja yöpymisen pariin 19. helmikuuta. 2022.

– Haluamme myös laajentaa palvelupisteitämme, kurssejamme ja elämystuotteitamme eri puolille Suomea, Huttunen unelmoi.

– Olisi mahtavaa jos pystyisimme olemaan matkailu- ja retkeilykentän ilona Nuuksion lisäksi myös esimerkiksi Järvi-Suomessa, Kolilla, Saaristossa ja Lapissa.

Huttunen haaveilee myös omien tuotteiden kehittämistä entistä runsaammaksi valikoimaksi. Tällä hetkellä Retkipaikalla on jo muun muassa oma kahvi, Loimu, joka toffeella, suklaalla ja sitruunan häivähdyksellä maustettuna on suunniteltu toimimaan erityisen täydellisesti rauhallisessa, nuotion ääressä vietetyssä retkihetkessä.

– Toiveissa on kehittää retkeilijöille lisää erilaisia tuotteita, kuten ruokia ja retkeilyvälineitä, yhdessä koko Retkipaikka-yhteisön kanssa, Huttunen paljastaa.

Retkipaikka kiittää kaikkia timanttisia tiimiläisiään sekä ihania lukijoitaan kuluneista vuosista, kutsuu kaikki lämpimästi tervetulleiksi Retkipaikka Klubiin ja kannustaa esittämään ideoita ja toiveita tulevaisuuttamme silmällä pitäen! Nähdään Retkipaikan syntymäpäivillä Haltiassa toukokuussa!

Jutun koonnut: Jonna Saari

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.