Tulevaisuuden tapa löytää ja ostaa matkailupalvelut – tällainen se on

Me olemme miettineet sen näin: kynnyksen aloittaa tulee olla matala. Pienen matkailuyrityksen esteenä ei saa olla kynnysrahaa, oli se sitten aloitusmaksu tai järjestelmähankinta. Tyhjästä on tyhmää maksaa, tuloksista maksaa mielellään, eikö vain?

Jokainen yrittäjä hallitsee itse omaa verkkokauppaansa. Sen perustamiseen saa tukea ja jos tuntuu, että jossain tarvitsee enemmän apua, niin sitä voi ostaa sitten erikseen. Olennaista on, että hallinta ja päätökset ovat yrityksellä itsellään, sillä kauppa on kaikki kaikessa. Kaikki pyörii sen kautta. Siten yritys voi myydä vaikkapa naapuriyrityksen kanssa tuotteita ristiin toinen toistensa asiakkaille, ja kumpikin voittaa.

Meidän mallissamme kauppa on yritykselle väylä, jonka kautta tuotteet saa myyntiin eri kauppapaikkohin. Valitsemalla myyntikanavaksi Retkipaikan, ilmestyy yrityksen tuote myyntiin Retkipaikan ylläpitämään kauppapaikkaan. Toinen mahdollinen on esimerkiksi ystäväyrityksemme Gofinland. Lisäksi erillisen kanavanhallinnan avulla hallitset kansainvälisiä myyntikanavia.

Retkipaikassa me sitten tarjoilemme tuotteet paikkatiedon perusteella oikeaan aikaan oikealle asiakkaalle. Se voi tapahtua verkkopalvelussamme vaikkapa alueeseen liittyvän artikkelin yhteydessä tai alueen vetovoimatekijät paketoivalla kokoelmasivulla. Tuotteet saadaan tarjolle myös mobiilisovellukseemme, jolloin käyttäjä näkee aina itseään lähellä olevat ja kiinnostavat palvelut ja pystyy ne heti ostamaan.

kauppa1 kauppa2 kauppa3

Potentiaaliset asiakkaat ovat jo palveluidemme käyttäjiä. Miksi käyttää aikaa ja rahaa vanhanaikaiseen markkinointiin, jos sillä voi ostaa sen sijaan asiakkaita?

Käyttäjän näkökulmasta asiat eivät voisi olla paremmin. Samalla kun hän löytää itseään kiinnostavan luontokohteen, tarjotaan hänelle majoitusta sen läheisyydestä. Tai jos kohde onkin saaressa, niin onko venetaksille parempaa paikkaa olla esillä?

Tiedämme myös paljon tarinoita, joissa ihminen on kulkenut onnensa ohitse vain siksi, ettei ole tiennyt, että muutaman sadan metrin päässä olisi ollut juuri se majapaikka, vuokraväline tai elämyspalvelu, joka olisi kruunannut hänen lomansa.

Kaikki nämä käyttäjä voi nyt kerätä yhteen ostoskoriin ja maksaa kerralla.