Perunamunakas nuotiopannulla

Perunamunakas on Espanjassa niin sanottua perusmättöä. Tuo tuhti eväs jäi jo vuosia sitten kummittelemaan päähäni ja päätinkin nyt kokeilla, miten se onnistuisi nuotiolla. Hyvinhän siinä kävi.

munakas

Perunamunakkaaseen tarvitset keitettyjä perunoita, jotka voi lohkoa mieleisikseen paloiksi tai siivuiksi. Perunat voi myös maustaa esimerkiksi paprikajauheella, cajunmausteseoksella tai vaikkapa grillimausteella. Suolaa tämä ruoka imee aika paljon.

munakas3

Munakkaan valmistelun voi siis aloittaa jo kotona laittamalla lohkotut ja maustetut perunat rasiaan. Nuotiolla munakkaan valmistus aloitetaan paistamalla pannussa sipulia.

Kun kuullotus on valmis, heitetään pannulle perunat.

munakas6

Hetken paistelun jälkeen kaadetaan päälle munat, joiden rakenne on rikottu kevyesti sekoittamalla.

munakas10

Munakasta ei tule paistaa liian kuumalla tulella, vaan kaikessa rauhassa. Munakasta ei tarvitse kääntää. Syömään pääsee heti, kun munat näyttävät olevan kypsiä. Päälle voi halutessaan ripotella yrttejä.

Perunamunakas kahdelle:

  • keitettyjä uusia perunoita
  • suolaa, mausteita
  • 4 munaa
  • voita
  • sipuli
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.