Perunamunakas nuotiopannulla
Perunamunakas on Espanjassa niin sanottua perusmättöä. Tuo tuhti eväs jäi jo vuosia sitten kummittelemaan päähäni ja päätinkin nyt kokeilla, miten se onnistuisi nuotiolla. Hyvinhän siinä kävi.
Perunamunakkaaseen tarvitset keitettyjä perunoita, jotka voi lohkoa mieleisikseen paloiksi tai siivuiksi. Perunat voi myös maustaa esimerkiksi paprikajauheella, cajunmausteseoksella tai vaikkapa grillimausteella. Suolaa tämä ruoka imee aika paljon.
Munakkaan valmistelun voi siis aloittaa jo kotona laittamalla lohkotut ja maustetut perunat rasiaan. Nuotiolla munakkaan valmistus aloitetaan paistamalla pannussa sipulia.
Kun kuullotus on valmis, heitetään pannulle perunat.
Hetken paistelun jälkeen kaadetaan päälle munat, joiden rakenne on rikottu kevyesti sekoittamalla.
Munakasta ei tule paistaa liian kuumalla tulella, vaan kaikessa rauhassa. Munakasta ei tarvitse kääntää. Syömään pääsee heti, kun munat näyttävät olevan kypsiä. Päälle voi halutessaan ripotella yrttejä.
Perunamunakas kahdelle:
- keitettyjä uusia perunoita
- suolaa, mausteita
- 4 munaa
- voita
- sipuli
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!