"Koskaan ei ole liian myöhäistä saada liikunnallinen aikuisuus"

Retkeily tutuksi ja retkeilyvälineiden käyttö varmaksi! – Leppoisa retkikurssi Teijolla 23.-24.7.2018

Kutsuvatko polut, mutta sinulta puuttuu aikaisempaa retkeilykokemusta? Mietitkö retkeilyvälineiden hankkimista, mutta haluat ensin miettiä vaihtoehtoja tai kuulla lisää? Olet lähdössä vaellukselle ja kaipaat varmuutta retkeilyrutiineihin.

Tule Teijon kansallispuistoon oppimaan tai kertaamaan retkeilyn perustaitoja heinäkuussa. Kurssin sisältö painottuu leirielämään, mutta vaellamme kumpanakin retkipäivänä 5-8 km sopivasti taukoja pitäen.

Kurssille osallistuminen onnistuu myös ilman autoa!

Opit

– Suunnittelemaan vaellusretin kansallispuistossa ja vaeltamaan merkityillä reiteillä käyttäen retkikarttaa, kompassia ja kännykkää.

– Rytmittämään vaelluspäivän omille voimillesi sopivaksi.

– Ottamaan käyttöön ja pakkaamaan pois erilaisia majoitteita (tunneli- ja kupoliteltan, tarpin sekä riippumaton ja tarpin).

– Käyttämään sprii-, kaasu ja bensakeitintä.

– Sytyttämään tulet tulitikuilla ja tuluksilla (Tämä osuus toteutetaan vain, jos ei ole metsäpalovaaraa).

– Valmistamaan täyttävää, terveellistä ja hyvänmakuista retkiruokaa.

– Toimimaan leirissä kansallispuiston säännöt, muut ihmiset ja luonnon huomioiden.

– Pakkaamaan rinkan fiksusti ja toimivasti.

– Valitsemaan itsellesi toimivimmat retkeilyvarusteet, kuten makuupussin, alustan ja teltan.

Kurssin hinta 135 € Hinta pitää sisällään

– Opastuksen ja ohjeet

– Ateriat (lounaat, päivällisen ja aamiaisen huomioiden erikoisruokavaliot)

– Teijon alueen retkikartan omaksi

– Tulukset ja sytykkeet

Tarvittaessa voit vuokrata retken järjestäjältä teltan, tarpin tai vaihtoehtoisesti riippumaton, hyttysverkon ja sadesuojan retken järjestäjältä.

Opas ja kouluttaja

Erä- ja luonto-opas on Mia Sinisalolle Teijo on toinen olohuone. Oppaana Mia innostaa ja inspiroi ulos ja luontoon. Retkeily on hauskaa ja helppoa, kun turvallisuudesta on pidetty huolta, vatsa on sopivan täynnä ja kengät eivät hankaa. Siksi Mian retkeilykurssillakaan ei mietitä oikein-väärin-asioita, vaan tuumitaan leppoisassa hengessä, mikä itselle retkeilyssä toimii. Yksi tykkää hifistellä varusteita, toinen laittaa retkiherkkuja ja kolmas katsella lintuja. Mia auttaa löytämään oman retkeilytyylisi. Mia kirjoittaa luontoseikkailuistaan Retkipaikka.fi:n sekä Onnellinen Täti -blogiinsa.

Yhteystiedot

Lisätietoja ohjelmasta ja aikuisten liikuntaleiristä epäliikunnallisille: 

Mia Sinisalo
[email protected]
gsm 04153476742

PERUSTIEDOT

Kohde Mathildedal
Matildanjärventie 84, 25660 Salo
Lisätietoja:
Kielet: Suomi (tarvittaessa ruotsi ja englanti)
Vaativuustaso: Helppo
Soveltuvuus: Koskaan ei ole liian myöhäistä saada liikunnallinen aikuisuus

Kutsuvatko polut, mutta sinulta puuttuu aikaisempaa retkeilykokemusta? Mietitkö retkeilyvälineiden hankkimista, mutta haluat ensin miettiä vaihtoehtoja tai kuulla lisää? Olet lähdössä vaellukselle ja kaipaat varmuutta retkeilyrutiineihin.

Vakuutukset: Osallistujia ei ole vakuutettu. Jokainen osallistuja vastaa itse omista vakuutuksistaan.
Kelpoisuus: Leirin ohjaa luonto- ja eräopas Mia Sinisalo, joka on inspiroinut ja innostanut ihmisiä liikkumaan Onnellinen Täti -blogissaan. Mia on harrastanut epäliikunnallisuudestaan huolimatta kymmeniä erilaisia lajeja kungfusta sauvakävelyyn, hurahtanut ulkoilmalajeihin ja eikä usko, että pakottaminen auttaa ketään liikkumaan.

Mia on taustaltaan kasvatustieteilijä ja kouluttaja, joka on opetellut yli 40-vuotiaana tekemään kärrynpyöriä ja laskemaan koskia. Melontaoppaaksi kouluttautuva kurssin vetäjä on kokemusasiantuntija, joka uskoo että ainoa todellinen motivaatio liikkua löytyy mielihyvän, ilon, ystävyyden ja onnistumiskokemusten kautta.

Mutta koska kaikkeen oppimiseen liittyy mutkia, hidasteita ja esteitä, Mia Sinisalo auttaa sinua löytämään itsellesi sopivat mentaaliset välineet omalle liikunnalliselle matkallesi: osa lähimatkailee ja joku lähtee ehkä maailman ympäri. Tärkeintä ovat elämykset.

TIEDUSTELUT

Onnellinen Täti
0415346742
Y-tunnus:2924795-5