Pihka Outdoors järjestää vaelluksen peruskurssin upeissa maisemissa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Heitä kimpsut ja kampsut rinkkaan, kiristä vaelluskenkien nauhat ja lähde oppimaan uutta vaelluksen merkeissä legendaarisella Hetta-Pallas vaellusreitillä. Yksi Suomen vanhimmista vaellusreiteistä nousee ylös rakkakivikkoisille tuntureille laskeutuen välillä alas metsäisiin laaksoihin, jossa Lapin luonto on omimmillaan. Vanhat naavaiset metsät ja pienet puhtaana virtaavat tunturipurot tuovat vaihtelua aavoille tunturimaisemille. Reitin pituus on noin 55 km ja päivämatkat vaelluksella ovat maksimissaan 15 km pitkiä.

Kuuden päivän kurssi koostuu kahdesta osasta: teoriaosuus sisätiloissa ennen vaellusta, sekä käytännön harjoituksena itse vaellus, jonka aikana opit soveltamaan opittuja taitoja. Opit muun muassa teltan pystyttämisen kovassa kelissä, suunnistusta ja kuinka nuotio saadaan syttymään märistäkin puista. Saat myös tietoa vaatetuksesta ja varusteiden materiaaleista, vaelluskenkien huollosta, erilaista keittimistä ja turvallisuusasioista.

Kurssin ohjaajana toimii luonto- ja eräopas Joona Kivinen (@yonastone), jolla on usean vuoden kokemus vaelluksista, retkeilystä sekä varusteista. Kurssille mahtuu max. 8 henkeä. Tervetuloa Lappiin, tällä vaelluskurssilla ei pipo kiristä!

Kurssi järjestetään Ylläksellä sekä Hetta-Pallas vaellusreitillä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Milloin: 5.-10.8. 2019.

Ohjelma:
1.pv: Saapuminen Ylläsjärvelle Villa Möykkyyn: Möykkysentie 12, 95980 Ylläsjärvi. Illalla luennoidaan retkeilystä ja samalla käydään läpi tuleva vaellus, jonka jälkeen sauna ja illallinen. Majoittuminen kahden hengen huoneissa. Majatalo:(https://bedandbreakfastyllas.fi)
2.pv: Aamupalan jälkeen startti omilla autoilla/kimppakyydeillä Hettaan, josta venekuljetuksella Ounasjärven yli vaelluksen starttipisteelle. Ensimmäisen vaelluspäivän päivämatka on noin 15km. Majoittuminen teltoissa.
3.pv: Päivämatka max. 15km. Majoittuminen teltoissa.
4.pv: Päivämatka max. 15km. Majoittuminen teltoissa.
5.pv: Päivämatka n. 10km. Saapuminen Pallakselle, josta siirrymme Ylläkselle Villa Möykkyyn. Paikan päällä lyödään vaellusreissu pakettiin ja osallistujia odottaa sauna sekä illallinen.
6.pv: Kotia kohti.

Kurssi on suunnattu vaelluksesta kiinnostuneille, jotka haluavat oppia vaelluksen saloja kuvankauniissa Suomen Lapissa ammattitaitoisen oppaan johdolla. Aikaisempaa kokemusta ei vaadita. Fyysinen peruskunto tulee kuitenkin olla hyvä: kävelyä on 15 km/päivä painava rinkka selässä. Osallistujille lähetetään erillinen varustelista ilmoittautumisen yhteydessä. Tarvittaessa voimme vuokrata varusteita (rajoitettu määrä).

Hinta: 495€ sis. Majatalomajoitus aamiaisella, illallisella ja saunalla, opastus ja retkeilykurssi. Vaelluksen ruuat ja kuljetukset eivät kuulu hintaan. Ounasjärven venekuljetus on omakustanteinen (noin 25e) samoin kuin mahdollinen autonsiirto Hetasta Pallakselle. Yhteiskuljetusmahdollisuudet arvioidaan, kun osallistujat on vahvistettu. Voit kysyä kurssista lisää: [email protected]

Saapuminen: Ilman autoa Ylläsjärvelle pääsee busseilla sekä Kolarin juna-asemalta että Kittilän lentoasemalta. Molemmista suunnista matka on vain noin 30 min. Pysäkki on joko Otsonpesä (Kittilästä) tai Eelin kauppa (Kolarista), josta tulemme noutamaan maksutta.

Sitovat ilmoittautumiset: [email protected] 31.7.2019 mennessä. Kurssi toteutuu kun 5 henkilöä saadaan kasaan.

PERUSTIEDOT

Kohde Ylläsjärvi
, 95980 Kolari
Lisätietoja:
Kielet: Suomi, Englanti
Vaativuustaso: Keskitaso
Soveltuvuus: Ensikertalaiset tai aloittelijat
Vakuutukset: Osallistujilla tulee olla omat vakuutukset
Kelpoisuus: Hyvä peruskunto vaaditaan, koska rinkka kannetaan itse koko vaelluksen ajan.

TIEDUSTELUT

Pihka Outdoors
0415062251
Y-tunnus:2290076-3