SUOMENLAHTI – PERNAJANLAHTI

Pernajanlahti saaristoineen on yksi Suomenlahden suurimpia sisälahtia. Sen tyypillinen piirre on voimakkaasti vaihteleva suolapitoisuus. Koskenkylänjoen suulla on lähes makeaa vettä ja lahden eteläreunalla löytyvät kaikki itämerellä suolaa vaativat lajit. Linnusto on rikas ja alueella on useita linnustonsuojelualueita. Vesilintujen määrä on keväällä runsas niiden etsiessä pesintään sopivia paikkoja. Alueelta on mahdollista bongata myös merikotkia ja kalasääksiä. Syksyisin kalastuksen lomassa saattaa nähdä harmaahylkeitä jotka vesien jäähtyessä tulevat alueelle ruokailemaan. Vedenkorkeuden vaihtelut saattavat ajoittain olla merkittäviä joka tuo kalastukseen lisää mielenkiintoa.

Vaihtelevien olosuhteiden takia on erittäin tärkeää että oppaamme tuntevat alueen erityspiirteet koska vain niin voimme varmistaa parhaaan mahdollisen kalastuskokemuksen. Samoin olemme liikkeellä alueella päivittäin joten meillä on viimeisin tieto siitä mistä kulloinkin kalaa pitää tavoitella.

Tyypillisin tapa kalastaan on perus heittokalastus mutta oppaamme hallitsevat kaikki muutkin kalastustavat. Halutessanne voimme kokeilla Jigausta tai kalastaa haukea järeämmillä välineillä joke Jerkeillä tai Shadeillä.

Heittokalastusvälineillä on mahdollista tavoittaa isokoinen meriahven, hauki ja kuha sekä taimen rantojen ja karikoiden läheisyydestä. Vetouistelu on mahdollista niin saariston suojassa kuin ulkona avomerellä, tällöin saaliina on joko meritaimen tai lohi.

Lajikohtaiset ajankohdat:

  • Hauki 15.4 (jäiden lähdöstä) – 15.12 (jäiden tuloon)
  • Ahven 15.5 – 15.6 ja 1.9 – 15.12
  • Kuha 1.5 – 15.11
  • Meritaimen 1.5 – 15.6 ja 1.10 – 15.12
  • Lohi 15.5 – 31.7

PERUSTIEDOT

Kohde Isnäs
Meritie 146, 7750 Loviisa
Lisätietoja:
Kielet: Suomi, Ruotsi, Englanti
Vaativuustaso: Helppo
Soveltuvuus: Kaikki saariston suojassa toteutettavat kalastusretket soveltuvat hyvin sekä vasta-alkajille kuin kokeneille kalastajille.
Vakuutukset: Asiakkaat on myös vakuutettu retken toteuttajan puolesta ja retkistä on tehty asianmukaiset turvallisuussuunnitelmat.
Kelpoisuus: Veneen kipparina on aina vuokraveenkuljettajan pätevyyden omaava kalastusoppaan ammattitutkinnon suorittanut opas.

Kalastukseen käytetään erityisesti sitä varten suunniteltuja turvallisia veneitä jotka on vuokravenekatsastettu.

TIEDUSTELUT

South Coast Fishing Adventures
+358 400 714673
Y-tunnus:1966974-0