"Koskaan ei ole liian myöhäistä saada liikunnallinen aikuisuus"

Aikuisten liikuntaleiri 4.-5.8. on tarkoitettu sinulle, joka etsit omaa tapaasi liikkua, mutta et tiedä, miten aloittaisit. Leirillä saat rauhassa etsiä liikkumisen motivaatiotasi, kokeilla erilaisia lajeja ja ehkä vähän rajojasi. 

Leirin ohjaa luonto- ja eräopas Mia Sinisalo, joka on inspiroinut ja innostanut ihmisiä liikkumaan Onnellinen Täti -blogissaan. Mia on harrastanut epäliikunnallisuudestaan huolimatta kymmeniä erilaisia lajeja kungfusta sauvakävelyyn, hurahtanut ulkoilmalajeihin ja eikä usko, että pakottaminen auttaa ketään liikkumaan. Mia on taustaltaan kasvatustieteilijä ja kouluttaja, joka on opetellut yli 40-vuotiaana tekemään kärrynpyöriä ja laskemaan koskia. Melontaoppaaksi kouluttautuva kurssin vetäjä on kokemusasiantuntija, joka uskoo että ainoa todellinen motivaatio liikkua löytyy mielihyvän, ilon, ystävyyden ja onnistumiskokemusten kautta. Mutta koska kaikkeen oppimiseen liittyy mutkia, hidasteita ja esteitä, Mia Sinisalo auttaa sinua löytämään itsellesi sopivat mentaaliset välineet omalle liikunnalliselle matkallesi: osa lähimatkailee ja joku lähtee ehkä maailman ympäri. Tärkeintä ovat elämykset.   

Aikuisten liikuntaleiri järjestetään Strömfors Outdoor Factoryssa, joka tarjoaa hyvät puitteet ja toimivat välineet lajikokeiluihin sekä paljon luontoa ympärille. Leirillä voit osallistua niihin harjoituksiin ja lajeihin, joihin haluat. Tarvittaessa voit kääntyä mistä tahansa lajista kannoillasi ja jättää kokeilun kesken. Kaikesta ei tarvitse pitää, eikä kaikkea tarvitse kokeilla. 

Epäliikunnallisten aikuisten leirin tavoitteet

Olet tervetullut leirille liikkumaan tai olemaan liikkumatta sellaisena kuin olet: varovaisena, kömpelönä, hitaana, jäykkänä ja heikkona. Viikonlopun aikana pääset kokeilemaan eri lajeja: melontaa, joogaa, kehonhallintaa, maastopyöräilyä ja avovesiuintia. Lajikokeilujen lomassa pääset kokemaan itsesi rohkeaksi, vahvaksi, notkeaksi, kauniiksi/komeaksi, taitavaksi ja innostuneeksi. Keikeilamalla voit huomata, että jooga on juttusi, vaikka inhoat pallopelejä. Ehkä aikusena tuntuu turvalliselta meloa, vaikka se olikin lapsena pelottavaa. Pyöräilyyn metsässä saattaa rakastua ja kotimatka käy yhtäkkiä pyöräkaupan kautta. Niinkin on käynyt. Luotamme positiivisiin porttiteorioihin. 

Tavoitteena on että
1. ymmärrät, miksi koet itsesi epäliikunnalliseksi ja aloitat matkan kohti itsellesi sopivaa ja mielekästä liikunnallisuutta.
2. tunnistat omia liikumiseen liittyviä pelkojasi ja voimaannut kokeilemaan asioita, joihin et uskonut kykeneväsi.
3. opettelet oppimaan: uusia lajeja, fyysisten tuntemusten sietämistä ja liikkumisen tapoja.
4. nautit, pidät hauskaa ja iloitset hyväntuulisessa ja lempeässä ilmapiirissä.

Ohjelma ja lajit 

LA 4.8.
10.30 Saapuminen Strömfors Outdoor Factoryyn ja majoittautuminen
11.00 lounas vierasmajalla
12.00 asiaan ja aiheeseen – kivaa kehonhallintaa
13.30 tauko ja välipala
14.00 lisää asiaa, ymmärrystä ja opittavaa – pelosta ja muista tunteista
14.30 melomaan
17.00 välineiden palautus ja yhteenveto
17.30 tauko ja ruoka (omakustanteinen päivällinen Strömforsin ruukin ravintoloissa tai itse valmistettuna vierasmajalla)
20.00 sauna
22.00 iltapalaa saatavilla vierasmajalla

SU 5.8. 
8.00 aamupala
9.30 joogaa juuri sopivalla tavalla
10.30 tauko ja välipalaa
11.00 lähtö maastopyöräretkelle Kukuljärven suuntaan
12.30 retkilounas maastossa
13.30 uintipatikka halukkaille Kukuljärvellä TAI paluu Strömforsin ruukille
15.00 uintipatikkalaisten paluu Strömforsiin pyörillä
15.30 leirin yhteenveto 
16.30 leiri loppuu

Liikuntaleirin hinta

Epäliikunnallisten aikuisten liikuntaleirin hinta on 255 € (sis. alv. 10 %). 

Hinta pitää sisällään: 
– kurssin ja kurssimateriaalin
– majoituksen 2-3 hengen huoneissa
– aamiaisen, lounaat, väli- ja iltapalat (Ei illallista! Lauantain illallisen voi käydä nauttimassa paikallisissa ravintoloissa tai sen voi valmistaa itse vierasmajalla). 
– saunan lauaintai-iltana
– maastopyörän sekä melontavarusteiden vuokran (ei märkäpukuja)
– joogatunnin

Peruutusehdot: 
Ilmoittautuminen on sitova. Leiri maksetaan ilmoittautuessa. Osallistumisen voi perua 14 pv ennen osallistumista, jolloin maksusta peritään toimistokulut 20 €. Jos leiri perutaan myöhemmin, maksu palautetaan toimistokuluja lukuunottamatta lääkärintodistusta vastaan tai muun vakavan syyn perusteella.

Yhteystiedot

Lisätietoja ohjelmasta ja aikuisten liikuntaleiristä epäliikunnallisille: 

Mia Sinisalo
[email protected]
gsm 04153476742

PERUSTIEDOT

Kohde Loviisa
Ahlströmintie 1, 7970 Loviisa
Lisätietoja:
Kielet:
Vaativuustaso: Helppo
Soveltuvuus: Koskaan ei ole liian myöhäistä saada liikunnallinen aikuisuus

Aikuisten liikuntaleiri 4.-5.8. on tarkoitettu sinulle, joka etsit omaa tapaasi liikkua, mutta et tiedä, miten aloittaisit. Leirillä saat rauhassa etsiä liikkumisen motivaatiotasi, kokeilla erilaisia lajeja ja ehkä vähän rajojasi.

Vakuutukset: Osallistujia ei ole vakuutettu. Jokainen osallistuja vastaa itse omista vakuutuksistaan.
Kelpoisuus: Leirin ohjaa luonto- ja eräopas Mia Sinisalo, joka on inspiroinut ja innostanut ihmisiä liikkumaan Onnellinen Täti -blogissaan. Mia on harrastanut epäliikunnallisuudestaan huolimatta kymmeniä erilaisia lajeja kungfusta sauvakävelyyn, hurahtanut ulkoilmalajeihin ja eikä usko, että pakottaminen auttaa ketään liikkumaan.

Mia on taustaltaan kasvatustieteilijä ja kouluttaja, joka on opetellut yli 40-vuotiaana tekemään kärrynpyöriä ja laskemaan koskia. Melontaoppaaksi kouluttautuva kurssin vetäjä on kokemusasiantuntija, joka uskoo että ainoa todellinen motivaatio liikkua löytyy mielihyvän, ilon, ystävyyden ja onnistumiskokemusten kautta.

Mutta koska kaikkeen oppimiseen liittyy mutkia, hidasteita ja esteitä, Mia Sinisalo auttaa sinua löytämään itsellesi sopivat mentaaliset välineet omalle liikunnalliselle matkallesi: osa lähimatkailee ja joku lähtee ehkä maailman ympäri. Tärkeintä ovat elämykset.

TIEDUSTELUT

Onnellinen Täti
0415346742
Y-tunnus:2924795-5