Lohjansaaren surukuusikko, Lohja

Niin tuttu puu kuin kuusi onkin, on sillä myös enemmän tai vähemmän harvinaisia kasvutapoja. Niistä ehkä kaunein on surukuusi Picea abies ’Inversa’. Se on kapealatvainen muoto tavallisesti kuusesta.

Latvan kapeus johtuu johtuu rungonmyötäisesti alaspäin riippuvista oksista. Puun olemus näyttää alakuloiselta ja niinpä se on ruotsiksi tårgran eli kyynelkuusi, saksaksi Trauerfichte eli surukuusi ja englanniksi Weeping Spruce eli itkukuusi.

Surukuusia tavataan myös luonnollisina esiintyminä. Mäntsälästä on löydetty yli 30 puun luontainen esiintymä. Pisin tunnettu surukuusi on 30-metrinen, mutta valtaosa jää siitä kymmenisen metriä pienemmiksi.

Me kohtasimme ihmisen perustaman surukuusikon yllättäen Lohjansaareen suuntautuneella tiedustelumatkallamme. Vaan ei tuo ihmisen apu vähentänyt yhtään tuon metsän kauneutta.

Kartta. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N 6681015 E 327437

Valitettavasti mukana oli vain kännykkäkamera.

2 replies
  1. Lohjatar
    Lohjatar says:

    Lohjansaarella, Lohjan saaristossa on paljon kauniita, kummallisia ja historiallisia sekä mielenkiintoisia paikkoja. Osa pysyy salaisuutena.

    Vastaa
    • Toimitus
      Toimitus says:

      Hei Lohjatar ja kiitos kommentistasi! Lohjalla riittää tosiaan paljon tutkittavaa kaikille oman elämänsä tutkimusmatkailijoille. Osa kohteista löytyy meiltä Retkipaikasta, mutta paljon on sellaisiakin paikkoja, jotka löytyvät vain paikan päältä luonnon kätköistä 🙂

      Terveisin Jonna/Retkipaikka

      Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.