Laita nämä päivämäärät kalenteriin: tulevina kuukausina pääset kanssamme Nuuksioon, Liesjärvelle ja Hämeen järviylängölle!

Loppukesän ja syksyn aikana sinulla on mahdollisuus tutustua kanssamme niin Nuuksion, Liesjärven kuin Torronsuonkin kansallispuistoihin, Saaren kansanpuistoon Tammelassa sekä kauniiseen Salmen ulkoilualueeseen Vihdissä.

12. elokuuta: Nuuksion Pohjoisen Portin avajaiset

ℹ Avajaiset 12.8. kello 10-16 osoitteessa Salmentie 100. Vapaa pääsy. Facebook-tapahtumasivu >>

Nuuksion Pohjoisen Portin avajaisohjelmassa muun muassa hortoilua, poniratsastusta, fatbike-ajelua, melontaa ja asahi-liikuntaa. 

Nuuksion Pohjoinen Portti, kaunis Salmen alue, herätetään henkiin pitkän tauon jälkeen. Tiesitkö, että Vihdissa sijaitseva Salmi tarjoaa rauhaisan ja ruuhkattoman portin maamme suosituimpaan kansallispuistoon? Salmessa retkeilijän palvelut ovat heti ulottuvillasi, ja pääset sukeltamaan luonnon rauhaan vaivatta.

Nuuksion Pohjoisen Portin uuden aikakauden takana ovat yrittäjät Miia Konttila, Marjo Dubeck, Mikko Siemann ja Satu de Weerd sekä Retkipaikan perustaja Antti Huttunen.

Lue lisää Nuuksion kansallispuistosta >>

15. syyskuuta: Päiväretki Helsingistä Korteniemen perinnetilalle

ℹ Katso retken päivähjelma ja varaa oma paikkasi >>

Lähde tutustumaan Liesjärven kauniiseen kansallispuistoon bussikyydillä Helsingistä. Perillä retkeily tapahtuu omatoimisesti.

Bussi lähtee matkaan Helsingistä, Kiasman edestä, aamulla kello 8:30. Noin pari tuntia myöhemmin saavumme Liesjärven kansallispuistoon, Korteniemen kuvankauniille perinnetilalle, jossa meitä odottavat kahvi ja sämpylä. Evästauon jälkeen alueen luontoon pääsee tutustumaan itsenäisesti, omassa rauhassa. Korteniemen perinnetilalta lähtee useita, eri pituisia reittivaihtoehtoja kansallispuiston eri osiin. Paluu Helsinkiin iltapäivällä.

Lue tarinamme Korteniemen perinnetilalta ja sitä ympäröiviltä reiteiltä >>

6. lokakuuta: Luontolauantai Luontokeskus Haltiassa

Kaipaatko vinkkejä retkeilyharrastuksen aloittamiseen ja lähiretkeilyyn? Haltian Lokakuun Luontolauantai on kuin sinulle tehty!

ℹ 6.10. kello 11-15 osoitteessa Nuuksiontie 84 (Haltia Suomen Luontokeskus) Facebook-tapahtumasivu >>

Lokakuussa on mahtava tilaisuus oppia lisää lähiretkeilystä ja löytää uusia lähiretkikohteita. Lähiretkeily sopii aivan kaikenlaisille retkeilijöille, mutta ennen kaikkea heille, jotka ovat vasta aloittelemassa retkeilyn mainiota harrastusta. Luontokeskus Haltian lähiretkeily-teemapäivänä kuulet eri alojen asiantuntijoiden parhaat vinkit, joilla sinäkin rohkaistut lähiretkeilemään. Luennoilta ja työpajoista saat mainioita oppeja ja tietoja, joita voit hyödyntää retkilläsi.

20. lokakuuta: Retkipaikan opastettu lukijaretki Hämeen järviylängölle

ℹ Katso retken päivähjelma ja varaa oma paikkasi >>

Koe Hämeen järviylängön helmet opastetusti. Retkellä tutustutaan mm. Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistoihin.

Retken aikana tutustumme Torronsuon kansallispuistoon, Saaren kansanpuistoon sekä Korteniemen perinnetilaan Liesjärven kansallispuistossa. Matkan aikana Retkipaikan Antti Huttunen kertoo Hämeen järviylängön alueesta ja sen upeimmista luontokohteista myös laajemmin.

Lue lisää Hämeen järviylängöstä >>

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.