Lähiretki kuohuvalle ja solisevalle Pärrinkoskelle Tampereella

Välillä tekee mieli vain heittää kengät jalkaan ja lähteä ulos pienelle lähiretkelle. Niin myös teimme yhtenä syksyisenä päivänä. Kovin pitkää matkaa tietä ei tarvinnut kulkea, kun jo kuulimme veden kuohuvan äänen. Vain muutama askel metsään, ja olimme saapuneet Pärrinkoskelle. Veden pauhussa ja solinassa on jotain rauhoittavaa, siihen jämähtää samalla tavoin kuin tuijottamaan nuotion liekkeihin.

Paikka kartalla

? Luonnonsuojelualueella levähdyspaikka ja polkuverkosto, ei tulipaikkaa

Tampere.fi-sivustolla kerrotaan, että purolle on perustettu mylly 1800-luvun lopulla. Myllyä ovat pitäneet Värmälän veljekset, joiden kohtalo oli tarinan mukaan todella karu: he asuivat maakuopassa ja kuolivat häkään.

”Pärri-niminen mies, joka oli Teiskon Yli-Pärrejä, osti sitten rakenteilla olevan talon ja myllyn. Tästä juontuu nimi Pärrinkoski.”

Tampere.fi

Sivuston tietojen mukaan Pärrinkosken yläputouksen kohdalla laskua 12 metriä, ja alaputouksella 7 metriä. Myllystä ovat jäljellä padon jäänteet ja myllypirtti.

Pärrinkoski sijaitsee Peltolammin ja Sarankulman välissä Tampereella, lähellä keskustaa. Kohteeseen on helppo saapua esimerkiksi bussilla tai autolla. Auton voi pysäköidä Peltolammin uimarannan parkkipaikalle. Pärrinkoski on helposti tavoitettava ja hyvä kohde myös lapsiperheille.

TKL-bussipysäkit

Rukkamäentie 15
Patamäenkatu 11

Lue myös:

Pato ja pirtti muistuttavat Peltolammin myllystä (Yle.fi)

Peltolammi-Pärrinkosken luonnonsuojelualue (Tampere.fi)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.