Mikko Solja

”Menin metsään, koska halusin elää harkitusti, halusin katsoa silmästä silmään elämän olennaisimpia tosiasioita ja nähdä, enkö voisi oppia, mitä sillä oli opetettavaa, ja välttää kuolemani hetkellä sitä mahdollista havaintoa, etten ollutkaan elänyt.”
-Henry David Thoreau

Löydän elämän tarkoituksen ja sisällön luonnosta. Olen nuohooja, muinaistekniikan artesaani, eräopas ja perinteinen jäsenkorjaaja, jonka koko ajatus- ja kokemusmaailma kiteytyy syväekologisiin arvoihin ja pyrkimykseen elää materiaalisesti yksinkertaista mutta henkisesti rikasta elämää.

Toimin aktiivisesti kansanperinteen parissa, jatkan perinnetaitoja ja -tapoja sekä uskon, että kaikella on sielu. Polkuni on kulkenut pääkaupunkiseudulta ja Järvi-Suomesta ensin Italiaan, sittemmin mummonmökistä itärajalle, ja nyt Päijät-Hämeen korpeen.

Liikun mieluiten jalkaisin enkä perusta nykyajan välineurheilusta, saati teknologiasta ylipäätään. Reissuillani nukun yleensä ulkona vuodenajasta riippumatta. Erityisen lähellä sydäntäni ovat eteläisen Suomen metsät ja järvimaisemat sekä Lapin tunturit. Kirjoitan lähinnä historian havinaa uhkuvista (luonto)kohteista, vaelluksista ja kansanperinteestä. Toisinaan saatan myös yllättää…