Kaunis ja idyllinen Juvankosken järvimaisema koskineen

Eräänä viikonloppuna suuntasin Juvankosken maalaisidylliseen maisemaan, katsastaakseni tietooni tulleen paikan Varsinais-Suomen Muurlan ja Perttelin Inkereen välimaastossa.

Tämä todella idyllinen paikka sijaitsee Pernjärven kaakkoiskulmassa, johon Juvankoskentieltä (Salon suunnasta) poikkeaa pieni liittymä Juvankosken ”notkoon”. Tie johtaa alas alueelle, jossa näkee lentopallokentän ja punaisen vanhan myllyn päärakennuksen, tämä alue sopii hyvin autonparkkeraamiseen. Rakennuksen sivulta nousee hyväkuntoiset betoniset rappuset kaiteineen ylös itse järven rantaan. Kyllä, luit oikein, ylös järven rantaan! Täällä aukeaa aivan upea näkymä järvelle, tontilla on myös seurakunnan rakennus, jossa aika ajoittain on jotakin toimintaa.

Tässä kohtaa järveä ja tonttia ympäröi aita, joka ulottuu tuohon edellä mainitsemaani punaiseen rakennukseen. Tämän rakennuksen ja aidan välissä on miehen mentävä aukko, josta itse kampesin padon alajuoksulle kuvaamaan. Padon yläreunalla on portti, mutta se ei ollut auki… Syytä en tiedä.

Itse alue saa jokaisen paikalle saapuneen varmasti hämmennyksiin… Nimittäin aidan sisäpuolelta voit katsella järveä sen pinnan tasosta. Keväisin padosta virtaa aikamoiset määrät vettä, ja se saa padon alajuoksun mahtaviin mittasuhteisiin. Käydessäni nyt loppukesällä paikalla, pääsin jo punaisen rakennuksen alaosan nurkasta kiviä hyväksi käyttäen liikkumaan padon alajuoksulle. Tämä on keväisin mahdoton toimenpide vedenpinnan korkeuden vuoksi. Alueelle on rakennettu pieni siltakin.

Paikka on rauhallinen ja hyvin idyllinen, ja eväitäänkin voi kaikessa rauhassa alueella nautiskella. Itse usein paikalla käyneenä en ole koskaan nähnyt ihmisiä alueella, joskus on valot olleet päällä seurakunnan talossa.

Kartta

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.