Huikea vuosi takana – joko tunnet nämä 5 Retkipaikka-uutuutta?

Retkipaikka alkoi yhden miehen unelmasta. Kuuden vuoden taipaleen aikana sivusto on kasvanut tunnelmallisten retkitarinoiden virraksi, upeaksi yhteisöksi ja koko maan yhteiseksi retkitiedon ja -inspiraation lähteeksi. Luonnonystävät kaikkialla Suomessa ovat ottaneet Retkipaikan omakseen.

Vuoden 2016 aikana on Retkipaikassa vieraillut lähes 700 000 eri kävijää, ja artikkeleitamme on luettu jopa 4,9 miljoonaa kertaa. Tänä vuonna tunnelmalliset kertomuksemme luonnosta tulivat myös televisioon ja mobiililaitteisiin. Uutuuksiemme kanssa on mukava istahtaa alas unelmoimaan tulevista retkistä!

1. Metsien Kätkemä Yle Areenassa

Lähde kanssamme matkalle Kainuun korpimaille, Kallankarien karuille saarille, Lapin mahtiseidoille ja Ahvenanmaan kätkettyjen aarteiden luo. Koe tarina Paasveen pirusta, myyttisestä Kolista ja levähdä kanssamme Paavolan tammen upean oksiston alla! Metsien kätkemä -sarjassa pohjoisen luonnon kauneus, mytologia ja erikoiset piirteet tuodaan ohjelman kuvakerronnassa ja tarinoissa esille tavalla, jollaista ei suomalaisessa televisiossa ole nähty koskaan aiemmin. Jaksot säilyvät Areenassa vuoteen 2100 saakka – voit siis palata niiden hurmaavaan tunnelmaan aina uudelleen ja uudelleen.

metsien katkema-3

2. Metsien Kätkemä -kirja

Ihana idea niin itselle kuin joululahjaksi – Metsien kätkemän paikat ja tarinat kirjoissa ja kansissa. Kirjan sivuilla pääset uppotumaan televisiosarjassa koettujen paikkojen tunnelmiin, matkapäiväkirjan mietintöihin ja kotimaiseen mytologiaan. Saat myös hyvät eväät lähteä itse retkelle näihin satumaisiin kohteisiin: jokaisesta paikasta kerrotaan perustiedot, koordinaatit sekä varuste- ja eväsvinkkejä.

Muista myös alkuperäinen Retkipaikka – seikkailuja Suomen luonnossa -teoksemme!

metsien-katkema

3. Retkipaikka-mobiilisovellus

Retkipaikka-mobiilisovellus julkaistiin keväällä, ja vuoden edetessä se on noussut yhdeksi kaikkein suosituimmista matkailusovelluksista Suomessa. Sovelluksesta löydät kaikki Retkipaikassa esitellyt kohteet kartalta ja näet oman etäisyytesi kuhunkin kohteeseen. Kohteita voi selailla niin maakunnan kuin kohdetyypinkin mukaan, ja saat kustakin kohteesta kertovan artikkelin näppärästi luettavaksesi. Sovelluksesta löydät myös laavut ja muut hyödylliset retkeilijän palvelut.

mobiilisovellus1

4. Finland, naturally

Luonto on Suomen matkailuvalttikortti, ja me uskomme, että kestävä ja oikein markkinoitu luontomatkailu on iso osa Suomen tulevaisuutta. Finland, naturally on sivusto, jossa Suomen luonnon ja luontoon liittyvän kulttuurin helmiä esitellään muulle maailmalle englanniksi. Tiimissä on mukana niin retkipaikkalaisia kuin Suomessa asuvia, ulkomailta muuttaneita matkailuyrittäjiäkin. Ja tietenkin Ulla, pörröinen ja kaikkein suloisin matkaoppaamme!

Finland, naturally Facebookissa.

Ulla tulee kertomaan monia hauskoja retkitarinoita Suomen luonnosta omaan pörröiseen tyyliinsä Finland, naturally -sivustolla.

5. Ruokaretki.fi

Retkipaikka sai kuluneena vuonna myös toisen sisarsivuston.  Ruokaretki.fi-sivustolla esittelemme suomalaisen ruokamaailman helmiä: lähi- ja luomuruokaa tarjoavia ravintoloita, pittoreskeja maatiloja, ajankohtaisia ruokatapahtumia, pienpanimoita ja herttaisia ruokaputiikkeja – paikkoja, jotka koemme esittelemisen arvoiseksi! Haluamme edistää luomun ja lähiruuan asiaa Suomessa tuoden erilaiset pientuottajat ja persoonalliset kahvilat, leipomot ja ravintolat eri puolilla maata kaiken kansan tietoisuuteen.

Ruokaretki.fi Facebookissa.

Ruokaretki.fi-sivustolla juhlistetaan lähi- ja luomuruokaa sekä suomalaista ruokakulttuuria perinteineen ja ilmiöineen. Kuva Kurjen tilalta Vesilahdesta.

Ruokaretki.fi-sivustolla juhlistetaan lähi- ja luomuruokaa sekä suomalaista ruokakulttuuria perinteineen ja ilmiöineen. Kuva Kurjen tilalta Vesilahdesta.

Katsotaan, mitä vuosi 2017 tuo mukanaan, kun jatkamme tehtäväämme kertoa suomalaisen luonnon kauneudesta, arvosta ja erityisyydestä yhä uusin keinoin.

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille lukijoillemme!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.