Herkkuhetki mustikkametsässä – kaurapaistosta retkikeittimellä
Marjametsässä kannattaa toisinaan vähän nautiskella. Nyt on ollut niin paljon ihania vattuja ja mustikoita Keski-Suomen leveyksillä, ettei metsästä malta lähteä kotiin ihan helposti. Sen vuoksi kannattaa ottaa reppuun vähän ekstraa kahvitermarin seuraksi, niin voi kesken keruun pitää pienen herkkuhetken.
Kotona voit laittaa pussiin isoja kaurahiutaleita ja sokeria niin, että sokeria on puolet hiutaleiden määrästä. Kaksi ihmistä herkuttelee helposti, jos kaurahiutaleita on 2 desiä ja sokeria 1. Voita tämä painonvartioiden painajainen imee itseensä reilusti, joten varaa mukaan ainakin 50 grammaa.
Kun olet kerännyt vähän vadelmia ja mustikoita, voit etsiä sopivan paikan kokkailuun.
Paistinpannulle ensin aimo nokare voita ja päälle kaurasokeriseos. Paistele rauhassa niin kauan, että sokeri sulaa ja hiutaleet imevät rasvan.
Voita kannattaa lisätä, jos hiutaleet jäävät kuivan näköisiksi. Kun kaura alkaa vähän ruskettua, on se valmista.
Annoksen kasaamiseksi kannattaa antaa kauran vähän jäähtyä, ettei vaniljakastike sula heti ihan nestemäiseksi.
Laita alle kerros kauraa, päälle marjoja ja vaniljakastiketta.
Tämän paremmaksi ei kesäherkku voi tulla! Kelpaa vaikka vähän paremmillekkin vieraille!
Ja kun käytät fariinisokeria, niin on oikea ”herrojen herkku ja kuningasten ruoka”.