Haluatko kiinnittää rinkkaasi lisää kamppeita? Testissä Triben kiinnitystarvikkeet

Sain Mokkimies.com-verkkokaupasta Retkipaikassa testattavaksi erilaisia kiinnitystarvikkeita. Testasin tarvikkeet parilla eri melontaretkellä, sekä 8 päivän packraft-vaelluksella Ruotsin Sjaunjan erämaassa. Kaikki tarvikkeet kestivät rikkoutumatta ja selvisivät ainakin kestävyystestini.

Tribe One PackTach

Tribe One PackTach käytännössä karabiinihaka, jonka saa kiinnitettyä kankaaseen kangasta vahingoittamatta. Kun sain tämän käteeni, raaputin hiukan aikaa ensin päätäni ja ihmettelin, kuinka tämä voi toimia…

Toiminta kuitenkin selviää tällä videolla. Tämä on todella nerokas keksintö! Minulla on ollut pieniä hankaluuksia rinkkani kanssa, koska siinä ei ole minulle tarpeellisia kiinnityspisteitä ulkopuolisten tavaroiden kiinnitykseen. Nyt on! Näillä lenkeillä saan kiinnitypisteen käytännössä mihin kohtaan rinkkaa tahansa.

Käytän myös tarppia todella usein majoitteena, ja tämä Triben lisäkiinnike on mahdollista kiinnittää tarppiin mihin kohtaan vain. Tämä mahdollistaa monipuoliset tarpin kiinnitysmahdollisuudet. Valmistaja lupaa yhdelle ankkurille 18 kg vetolujuuden.

Tribe One PackNet Cargo Net -mustekala

Tämä Cargo Net -mustekala on joustava ”verkko”, joka kiinnitetään esimerkiksi edellä mainittujen PackTachien kanssa. Paketin mukana tulee 6 kpl PackTacheja. Cargo Nettiä voi käyttää kiinnityslaitteena tai antamaan lisätukea ja varmuutta varusteiden kiinnitykseen. Käytin Cargo Netiä rinkassani lisäkiinnikkeenä ja kokeilin myös Cargo Netiä repun kiinnitykseen ”kajakkiini”.

Packraft-matkoillani kannettavaa tavaraa riittää yllin kyllin, enkä saa kaikkea millään sullottua rinkkani sisäpuolelle. Kuvassa näkyvät melontavälineet sekä itse packraft (”kajakki”) ovat rinkkani ulkopuolella.

Tavaroiden kiinnitys on varmistettu rinkkaan karabiinihakasella tai hihna laitettu jostain ympäri, ja kaikkien tavaroiden ympärillä on vielä Cargo Net -mustekala. Tällä saan varmistettua paremman pysyvyyden, tavarat ovat tukevasti paikallaan eivätkä pääse ikävästi heilumaan.

Varusteet pysyivät hyvin paikoillaan ja Cargo Net oli miellyttävän helppokäyttöinen. Sain helposti tavarat kiinnitettyä, ja kireyden säätö onnistui helposti. Tulen jatkossakin käyttämään tätä rinkan ulkopuolisten tavaroiden kiinnittämiseen.

Cargo Netillä saa kiinnitettyä myös tavaraa suoraan kiinni esimerkiksi kajakkiin. Koskia meloessa kuitenkin saattaa lautta kaatua, ja rinkan hörppiessä vettä keskellä koskea aloin miettimään itse karabiinihaan kestävyyttä. Vetolujuutta luvataan Cargo Netille 136 kg, mutta jos kaikki voima koskessa kaatuessa kohdistuu yhteen karabiiniin, en usko sen kestävän. En kiinnittänyt tavaroitani erämaaolosuhteissa tällä, mutta päiväretkillä meloessa ja ihmisten ilmoilla ollessani voisin tätä hyvinkin käyttää.

Jungle Cord

Saamassani paketissa oli myös mukana Jungle Cord -mustekala  (2 kpl). En löytänyt tätä tuotetta kuitenkaan vielä Mökkimiehen verkkokaupasta. Tämä muistuttaa vanhanaikaista mustekalaa, mutta lenkkeihin oli myös edellä mainitut PackTachit, joten tämän voi kiinnittää suoraan kankaaseen.

Ja koska itse mustekala on punottua joustavaa materiaalia, voi koukun pujottaa punoksen välistä. Tämä mahdollistaa hiukan monipuolisemmat kiinnitykset kuin perinteinen polkupyöräilijöille tuttu mustekala.

Kokeilin melontareissulla kiinnittää reppua packraftiini tällä mustekalalla, ja sehän onnistui mainiosti. On myös hyvä, että kiinnitysnaru on joustavaa, niin mahdollisen suuren voiman kohdistuessa kiinnitykseen (esim. kaatuminen koskessa) eivät itse kiinnityslenkit repeä irti.

Kaiken kaikkiaan kaikki kiinnitystarvikkeet tuntuivat laadukkailta. Itse karabiinihakasien kestävyydestä minulla ei ole tarkkaa tietoa. Kuitenkin normaaliin retkeilyyn ja vaikkapa mönkijän tai moottorikelkan tavaroiden kiinnitykseen varmasti ovat tarpeeksi kestäviä.

Koin varsinkin PackTach-lenkit erittäin käteviksi, ja Cargo Net on hyvä lisä rinkan ulkopuolisten tavaroiden varmistuksessa ja varmistaa tukevan paketin selkään laitettavaksi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.